Όλγα Δεβετζάκη - Ενδοκρινολόγος
Αναστασίου Ζίννη, 9, Αθήνα, Αττική, 11741
Phone: 210-9239440 URL of Map

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το ημερολόγιο του Αδάμ (επεισόδιο έβδομο)

Τέσσερις μήνες αργότερα: Είχα πάει ένα μήνα για κυνήγι και ψάρεμα στην περιοχή που αυτή ονομάζει Μπάφαλο- δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή δεν υπάρχει κανένα βουβάλι εκεί. Στο μεταξύ η αρκούδα έχει μάθει και τριγυρίζει τελείως μόνη της πατώντας στα πίσω πόδια και λέγοντας <<μπαμπά>> και <<μαμά>>. Σίγουρα πρόκειται για καινούριο είδος. Αυτές οι λέξεις μπορεί βέβαια να είναι τυχαίες και να μην σημαίνουν τίποτα, αλλά και σ' αυτήν ακόμα την περίπτωση είναι κάτι το εξαιρετικό κι είναι ένα πράγμα που καμιά αρκούδα δεν μπορεί να κάνει. Αυτή η μίμηση της ομιλίας, μαζί με την γενική απουσία τριχώματος και την ολοκληρωτική απουσία ουράς, αποδεικνύουν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για καινούριο είδος αρκούδας. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η παραπέρα μελέτη του. Στο μεταξύ θα κάνω μακρινή αποστολή στα δάση του Βορρά και θα κάνω μια εξαντλητική έρευνα. Πρέπει κάπου να υπάρχει και κάποιο άλλο, κι αυτό εδώ θα γίνει λιγότερο επικίνδυνο όταν θα έχει συντροφιά ένα άλλο δείγμα του είδους του. Θα φύγω αμέσως αλλά θα φιμώσω αυτό εδώ πρώτα.
Τρεις μήνες αργότερα : Ήταν ένα κουραστικό, πολύ κουραστικό κυνήγι, αλλά δεν απέδωσε τίποτα. Στο μεταξύ, αυτή έπιασε κι άλλο ένα, χωρίς να το κουνήσει καθόλου από την περιοχή του σπιτιού! Δεν έχω ξαναδεί τέτοια τύχη. Εγώ ακόμα κι αν κυνηγούσα εκατό χρόνια σ' αυτά τα δάση, δεν θα το έβρισκα ποτέ μου αυτό το πράγμα.
Την επόμενη μέρα : Συνέκρινα το καινούριο με το παλιό κι είμαι απολύτως βέβαιος ότι είναι ίδια ράτσα.. Ήθελα να βαλσαμώσω ένα απ' αυτά για τη συλλογή μου, αλλά αυτή αντιδρά για κάποιο λόγο. Έτσι εγκατέλειψα την ιδέα, αν και νομίζω πως δεν είναι σωστό. Θα αποτελούσε ανεπανόρθωτη απώλεια για την επιστήμη αν αυτά μια μέρα χάνονταν. Το μεγάλο τώρα είναι πιο ήρεμο και γελάει και μιλάει όπως ο παπαγάλος. Χωρίς αμφιβολία αυτό το έμαθε από τον παπαγάλο καθώς κάθεται τόσο καιρό μαζί του και έχει τόσο πολύ ανεπτυγμένη την μιμητική ικανότητα. Θα μου φανεί πολύ παράξενο αν αποδειχθεί ότι είναι καινούριο είδος παπαγάλου. Κι όμως δεν θα' πρεπε να μου φανεί καθόλου παράξενο, αφού μέχρι τώρα έχει γίνει οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, από τις πρώτες εκείνες μέρες που ήταν ψάρι. Το μικρό τώρα είναι τόσο άσχημο όσο το παλιό πρώτα.. Είναι το ίδιο κοκκινιάρικο και έχει το ίδιο παράξενο κεφάλι χωρίς τρίχωμα επάνω του. Αυτή το λέει Άβελ.
Δέκα χρόνια αργότερα : Είναι αγόρια, το ανακαλύψαμε πολύ καιρό πριν. Εκείνο που μας μπέρδεψε είναι ότι ήρθαν έτσι μικρά κι ανώριμα, δεν ήμασταν συνηθισμένοι. Υπάρχουν και μερικά κορίτσια τώρα. Ο Άβελ είναι κακό παιδί, αλλά ο Κάιν καλύτερα να έμενε αρκούδα. Μετά απ' όλα αυτά τα χρόνια, καταλαβαίνω πως δεν είχα δίκιο για την Εύα στην αρχή. Καλύτερα να ζω έξω από τον κήπο μαζί της, παρά μέσα χωρίς αυτήν. Πρώτα νόμιζα ότι μιλούσε πάρα πολύ αλλά τώρα θα λυπόμουν αν αυτή η φωνή σώπαινε και χανόταν από τη ζωή μου. Ευλογημένο να ' ναι το κάστανο που μας ένωσε και μ' έκανε να μάθω την καλοσύνη της καρδιάς της και τη γλυκύτητα του πνεύματος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου