Όλγα Δεβετζάκη - Ενδοκρινολόγος
Αναστασίου Ζίννη, 9, Αθήνα, Αττική, 11741
Phone: 210-9239440 URL of Map

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

9 χρυσοί κανόνες μεσογειακής διατροφής

1. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, με υδατάνθρακα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (π.χ. δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, λαχανικά, φρούτα)
2. Τρώτε άπαχη πρωτείνη και στα 3 γεύματα
3. Καταναλώνετε ξηρούς καρπούς σε καθημερινή βάση, περίπου μία κλειστή χούφτα. Φάτε τα με λαχανικά, φρούτα ή δημητριακά ολικής.
4. Φάτε μια σαλάτα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά με ξύδι και παρθένο ελαιόλαδο σε καθημερινή βάση
5. Αποφύγετε τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά, ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν ζάχαρη, φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού, άσπρο αλεύρι ή τράνς λιπαρά
6. Τρώτε μέτριες μερίδες
7. Αποφύγετε να είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Διατηρείστε περιφέρεια μέσης λιγότερο από το μισό του ύψους σε εκατοστά
8. Βάλτε 30 λεπτά ή περισσότερο, μέτριας έντασης, καθημερινή σωματική δραστηριότητα
9. Καταναλώστε ένα αλκοολούχο ποτό πριν ή με το κύριο γεύμα (εκτός αν υπάρχει αντένδειξη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου