Όλγα Δεβετζάκη - Ενδοκρινολόγος
Αναστασίου Ζίννη, 9, Αθήνα, Αττική, 11741
Phone: 210-9239440 URL of Map

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

MICHAEL SHERMER

Και ο Θεός δημιούργησε τα πιθηκοειδή και τα ανθρωποειδή με κοινό το 98% του γενετικού τους υλικού, και δύο από αυτά τα ονόμασε Αδάμ και Εύα. Στο βιβλίο στο οποίο ο Θεός εξηγεί πως τα έκανε όλα αυτά, στο ένα κεφάλαιο λέει ότι δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα ταυτόχρονα από τον χουν της γης. Στο άλλο λέει ότι δημιούργησε πρώτα τον Αδάμ και αργότερα δημιούργησε την Εύα από ένα κοκκαλάκι του. Αυτό προκάλεσε σύγχυση στην κοιλάδα της σκιάς της αμφιβολίας και ως εκ τούτου ο Θεός δημιούργησε τους θεολόγους για να την ξεδιαλύνουν.
Και στα πετρώματα της Γης ο Θεός τοποθέτησε δόντια, γνάθους, κρανία και πυέλους μεταβατικών απολιθωμάτων και ελλειπόντων κρίκων από πλάσματα της προαδαμικής εποχής. Και ένα από αυτά, που μπορούσε να περπατά όρθιο όπως οι άνθρωποι αλλά ο εγκέφαλος του ήταν μικρός όπως των πιθήκων, το ονόμασε Λούσυ. Και ο Θεός κατάλαβε ότι αυτό θα προκαλούσε σύγχυση, και ως εκ τούτου δημιούργησε τους παλαιοανθρωπολόγους για να την ξεδιαλύνουν.
Ολοκληρώνοντας τη δημιουργία , ο Θεός συνειδητοποίησε ότι οι άμεσοι απόγονοι του Αδάμ δεν θα καταλάβαιναν την κοσμολογία, τη γενική θεωρία της σχετικότητας, την κβαντομηχανική, την αστροφυσική, τη βιοχημεία, την παλαιοντολογία και την εξελικτική βιολογία, ως εκ τούτου δημιούργησε μύθους περί της δημιουργίας. Αλλά υπήρχαν τόσο πολλές ιστορίες περί της δημιουργίας του κόσμου, ώστε ο Θεός αντιλήφθηκε ότι και αυτό επίσης προκαλούσε σύγχυση, και έτσι δημιούργησε τους ανθρωπολόγους και τους μυθολόγους.
Αλλά ήδη η κοιλάδα της σκιάς της αμφιβολίας είχε κατακλυστεί από σκεπτικιστές, και ο Θεός θύμωσε, θύμωσε τόσο πολύ, ώστε έχασε την ψυχραιμία του και καταράστηκε τους πρώτους ανθρώπους, λέγοντας τους να πάνε να πολλαπλασιαστούν (ή κάπως έτσι). Και οι άνθρωποι πήραν τα λόγια του κατά γράμμα και τώρα έχουν φτάσει έξι δισεκατομμύρια. Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα έκτη.
Τώρα πια ο Θεός είχε κουραστεί. Φώναξε λοιπόν <<Δόξα μοι ο Θεός είναι Παρασκευή>> και δημιούργησε το Σαββατοκύριακο. Δεν ήταν κακή ιδέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου