Όλγα Δεβετζάκη - Ενδοκρινολόγος
Αναστασίου Ζίννη, 9, Αθήνα, Αττική, 11741
Phone: 210-9239440 URL of Map

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τζιν - 2

Το τζιν σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις. Δύο εκατομμύρια λίτρα το 1690, είκοσι εκατομμύρια το 1727 και δέκα χρόνια αργότερα ογδόντα εκατομμύρια. Με έναν πληθυσμό εξίμισι εκατομμυρίων ψυχών, αυτό μας κάνει δεκατρία λίτρα το κεφάλι ετησίως. Διόλου άσχημα.
Ανήσυχη η Βουλή ενέκρινε το 1736 την Πράξη του Τζιν, επιβαρύνοντας την πώληση με πολύ υψηλούς φόρους, ανακαλώντας στην τάξη και λέγοντας "Είμαστε προτεστάντες, πρέπει να αντιστεκόμαστε στις απολαύσεις"
Λένε οι Άγγλοι με το εγγλέζικο χιούμορ τους: "Πάντα υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να εμποδίσει κάποιον άλλο απ' το να μεθύσει", αλλά οι παραγωγοί συνέχισαν να εμφιαλώνουν παράνομα και η κατανάλωση αυξήθηκε
Ο Μπέρναρ Σω έλεγε πολλά χρόνια αργότερα: "Η ζωή είναι μια χειρουργική επέμβαση και το αλκοόλ το αναισθητικό"
Το 1742 πραγματοποιήθηκαν δώδεκα χιλιάδες συλλήψεις. Ενώπιον της χιονοστιβάδας των κρατουμένων - που κοιμούνταν του καλού καιρού στις φυλακές όντας τύφλα - η Βουλή μείωσε τους φόρους.
Η ζωή κρατάει λίγο,το ποτό πολύ.
Οι παραγωγοί άρχισαν και πάλι να παράγουν τζιν νόμιμο, άριστης ποιότητας. Το πρώτο που απέκτησε ονομασία προέλευσης, το 1749, ήταν αυτό που έβγαινε από τα αποστακτήροα Booth's, τα παλιότερα της Αγγλίας
Συνήθιζαν να το πίνουν χωρίς πάγο. Ενίοτε με λίγη ζάχαρη. Αναγνωρίστηκε ως το ποτήρι των κατώτερων στρωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου