Όλγα Δεβετζάκη - Ενδοκρινολόγος
Αναστασίου Ζίννη, 9, Αθήνα, Αττική, 11741
Phone: 210-9239440 URL of Map

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σκηνές

.... από την ιστορία του γεροντίστικου ελιτισμού που απαξιώνει την εκάστοτε νεολαία Ο,ΤΙ και να κάνει.
1880: "Αντί να κάνουν καμιά δουλειά, όλη μέρα με το κεφάλι τους σ' ένα βιβλίο. Ντίκενς και Μαρκ Τουέιν και σαχλαμάρες. Άχρηστοι οι σημερινοί νέοι, ούτε μια γελάδα δεν ξέρουν ν' αρμέξουν."
1915: "Λύσσα κακιά μ' αυτόν τον κινηματογράφο! Καλά χαζά είναι, που κάθονται τώρα και βλέπουν εικόνες σ' ένα πανί; Χάθηκε να πηγαίναν μια ωραία βόλτα στο πάρκο, να πάρουν και λίγο αέρα;"
1930: "Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που το πήραμε αυτό το κωλο-ραδιόφωνο, όλη μέρα καρφωμένα μπροστά του ν' ακούνε ό,τι χαζομάρα βάλεις με τον νου σου."
1945: "Εδώ γίνεται πόλεμος, κι αυτά τα άχρηστα διαβάζουνε κόμιξ! Υπάρχει πιο άχρηστο πράμα απ' αυτές τις βλακείες, που πάνε και τρώνε τα λεφτά τους σε δαύτα."
1960: "Μ' αυτό το καταραμένο το ροκ εν ρολ έγινε η ζημιά! Δε φταίει άλλος κανείς, εγώ φταίω που του 'δινα λεφτά να τα σκορπάει σε πλάκες!"
1970: "Ορίστε, καμάρωσε τα βλαστάρια σου, όλη μέρα παλουκωμένα στην τηλεόραση να βλέπουν τη μία ανοησία μετά την άλλη - που εμείς στην ηλικία τους, αλωνίζαμε τους δρόμους με το τσέρκι."
1990: "Όλη μέρα στον κομπιούτερ να παίζει παιχνίδια, σαν το μωρό παιδί! Δεν είναι νεολαία αυτή η σημερινή, ένα μάτσο χάπατα είναι."
2000: "Έμαθε τώρα και το ιντερνέτ, και δεν ξεκολλάει! Ότι τάχα, λέει, μιλάει με άλλους! Με ποιον μιλάς, βρε, με τον κομπιούτερ; Τρελός είσαι;;"
2015: "Ή με το κινητό, ή με το τάμπλετ όλη μέρα, τ' ακουστικά στ' αυτιά, ζόμπι κανονικό."
2016: "Σαν τα ζαβά να κυνηγάνε αυτά τα πόκεμον, μόκεμον, τι στο διάολο. Αντί να διαβάσουν κάνα βιβλίο, να πάνε ένα σινεμαδάκι, να δούνε έστω λίγο τηλεόραση να μάθουνε τι γίνεται στον κόσμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου