Όλγα Δεβετζάκη - Ενδοκρινολόγος
Αναστασίου Ζίννη, 9, Αθήνα, Αττική, 11741
Phone: 210-9239440 URL of Map

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Εγκεκριμένες ή Συνιστώμενες Θεραπείες Παχυσαρκίας.

 Συνδυασμός στοιχείων συμπεριφοράς, διατροφής και φυσικής δραστηριότητας : σχεδιασμένο για να επιτυγχάνει και να διατηρεί απώλεια βάρους 5% ή περισσότερο από την αρχική τιμή του ασθενούς, την οποία η FDA θεωρεί ότι είναι κλινικά σημαντική και έχει συσχετιστεί με βελτίωση της υγείας.

Εγκεκριμένα από τον FDA φάρμακα για μακροχρόνια διαχείριση βάρους : Ορλιστάτη Φαιντερμίνη-τοπιραμάτη, Ναλτρεξόνη-βουπροπιόνη, Λιραγλουτίδη και Σεμαγλουτίδη

Εγκεκριμένες από τον FDA συσκευές απώλειας βάρους : Γαστρικό δακτυλίδι (gastric banding) , Γαστρικό μπαλόνι (gastric balloon),  Γαστρική εκκένωση (gastric emptying).

Εγκεκριμένες από το FDA συσκευές διαχείρισης βάρους Κατάποση συσκευής που καταλαμβάνει χώρο και αφαιρείται από το στόμα (oral removable palatal space occupying device) ή ingested, transient space occupying device Λαπαροσκοπική γαστρεκτομή sleeve,  Γαστρική παράκαμψη Roux-en-Y (bypass).

Τα ολοκληρωμένα προγράμματα παρέμβασης στον τρόπο ζωής ποικίλλουν ως προς τον σχεδιασμό τους, αλλά τα περισσότερα προγράμματα που μελετήθηκαν διαρκούν 1-2 χρόνια και περιλαμβάνουν 12 ή περισσότερες συνεδρίες το πρώτο έτος. Πολλοί έχουν μια βασική φάση που ακολουθείται από μια φάση συντήρησης και στοχεύουν στην απώλεια βάρους 5% ή περισσότερο. Τέτοιες παρεμβάσεις έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν τους ανθρώπους να διατηρήσουν την απώλεια βάρους και έχουν συσχετιστεί με κλινικές βελτιώσεις στην αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα λιπιδίων και τον γλυκαιμικό έλεγχο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου