Όλγα Δεβετζάκη - Ενδοκρινολόγος
Αναστασίου Ζίννη, 9, Αθήνα, Αττική, 11741
Phone: 210-9239440 URL of Map

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Τα ραδίκια ανάποδα

Σήμερα, ένας σπουδαίος συνάδελφος και φίλος, ο Μιλτιάδης Γκουρμενές ταξιδεύει στην αιωνιότητα
Ήταν ο πρώτος μάγειρας της οικονομικής κρίσης
Μιλτιάδη Γκουρμενέ, με το πρώτο μνημόνιο σου ήρθε η ιδέα να φτιάξεις πεντανόστιμες συνταγές με λίγα και φτηνά υλικά
Με το δεύτερο μνημόνιο έφτιαξες πεντανόστιμες συνταγές με λιγότερα και φθηνότερα υλικά
Με το τρίτο μνημόνιο έφτιαξες πεντανόστιμες συνταγές με καθόλου υλικά
Απ' αυτές έτρωγες τον τελευταίο μήνα και αποτελειώθηκες. Αλλά δεν πειράζει. Όπως πάμε σε λίγο θα 'ρθουμε όλοι να σου κάνουμε παρέα
Μιλτιάδη Γκουρμενέ θα σε αποχαιρετήσω με την καλύτερη συνταγή σου
"Αστακομακαρονάδα για τέσσερα άτομα"
Εκτέλεση: παίρνετε ένα κιλό φασόλια. Αν δεν έχετε ένα κιλό, δεν πειράζει, παίρνετε ένα φασόλι μόνο του. Μαζέψτε όλη την οικογένεια πάνω απ' το φασόλι και βαφτίστε το" Α, ένας αστακός!! Α, ένα πακέτο μακαρόνια!! Α, θα φτιάξουμε αστακομακαρονάδα!!"
Παίρνετε το φασόλι, το κόβετε στα τέσσερα, αφού είστε τετραμελής οικογένεια, και το ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αν δεν σας έχουν κόψει το νερό, γεμίστε την κατσαρόλα με νερό. Αν σας το έχουν κόψει, δεν πειράζει, περιμένετε να βρέξει
Αν δεν βρέξει, δεν πειράζει, ότι βρέξει ας κατεβάσει
Αν δεν σας έχουν κόψει το ρεύμα, ανάβετε το μάτι της κουζίνας. Αν σας το έχουν κόψει δεν πειράζει, δεν το ανάβετε. Αν έχετε σπίρτα ανάψτε φωτιά σε δύο κούτσουρα έξω στο μπαλκόνι. Αν δεν έχετε κούτσουρα, δεν πειράζει, βάλτε φωτιά στις κουρτίνες
Αν δεν έχετε ούτε κουρτίνες, ούτε κούτσουρα, ούτε μπαλκόνι, δεν πειράζει, προφανώς δεν έχετε και σπίτι. Άρα πήραν φωτιά τα μπατζάκια σας. Βάλτε από πάνω την κατσαρόλα. Ρίξτε μια πρέζα αλάτι
Αν δεν έχετε αλάτι, σκεφτείτε την απλήρωτη δόση του δανείου και αυτομάτως θα σας πιάσουν τα κλάματα
Προσοχή: τα δάκρυα πρέπει να πέσουν στην κατσαρόλα και να αλατίσουν το φαγητό σας. Αν έχετε κουτάλα, ανακατέψτε. Αν δεν έχετε κουτάλα βάλτε το χέρι σας και ανακατέψτε
Αφού βράσει καλά ρίξτε μέσα καναβούρι και κουκουτσάλευρο και ανακατέψτε
Αν δεν έχετε καναβούρι και κουκουτσάλευρο, δεν πειράζει, μόνο ανακατέψτε
Όταν πήξει και γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός...η αστακομακαρονάδα μας είναι έτοιμη! Καλή μας όρεξη!
Σημείωση: με ότι περισσέψει, μπορούμε να φτιάξουμε γεμιστή γαλοπούλα, γουρουνόπουλο στη σούβλα, κουνέλι στιφάδο και πολλές-πολλές πεντανόστιμες και οικονομικότατες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου