Η ανακάλυψη των επινεφριδίων δεν πρόσφερε ενδείξεις για τη λειτουργία τους, και όπως περιγράφει ο Shumacker, μεταξύ της εποχής του Eustaccio και του Casseri μέχρι την εποχή του Addison, τουλάχιστον 50 δημοσιεύσεις πρόσφεραν φανταστικές θεωρίες, χωρίς στοιχεία . Το 1716 η Ακαδημία Επιστημών του Μπορντό χρηματοδότησε έναν διαγωνισμό για να ανακαλύψει το "Quel est l'usage des glandes surrenales?" («Ποια είναι η χρήση των υπερνεφρικών αδένων;»). Ο βαρόνος Μοντεσκιέ έκρινε τον διαγωνισμό αλλά αποφάσισε ότι καμία από τις συμμετοχές δεν άξιζε το βραβείο. Όπως περιγράφεται από τον Schäfer, ο Montesquieu συμπέρανε ότι «ίσως η τύχη κάποια μέρα να επηρεάσει αυτό που όλοι αυτοί οι προσεκτικοί κόποι δεν μπόρεσαν να επιτελέσουν».
Το 1697, ο Henry Sampson περιέγραψε την κλινική πορεία, τον θάνατο και την αυτοψία ενός 6χρονου κοριτσιού που πέθανε το 1688 με αρρενωπή όψη (Cushingoid). Ο Σαμψών προφανώς δεν γνώριζε για το επινεφρίδιο, αν και άλλοι συγγραφείς του 17ου αιώνα το είχαν αναφέρει . Το 1809 ο Cooke ανέφερε μια παρόμοια περίπτωση σε ένα άλλο 6χρονο παχύσαρκο, αρρενωπό κορίτσι, που είχε έναν όγκο «εντελώς αναμεμειγμένο» στον αριστερό νεφρό, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στα επινεφρίδια. Το 1865, ο JW Ogle ανέφερε τον θάνατο και την αυτοψία ενός 3χρονου κοριτσιού με παχυσαρκία και κακή ανάπτυξη που είχε μάζα αριστερού επινεφριδίου 22/16 κιλών με τουλάχιστον μία ηπατική μετάσταση . Το TC Fox ανέφερε παρόμοια πορεία σε ένα 2χρονο κορίτσι το 1885. αναγνώρισε έναν όγκο αριστερού επινεφριδίου βάρους 1½ κιλών με «δευτερογενείς αναπτύξεις» στους μεσεντέριους λεμφαδένες και ανέφερε αναφορές 5 άλλων περιπτώσεων . Πολλές από αυτές τις πρώιμες περιπτώσεις είχαν επίσης φλεβικές θρομβώσεις. Οι Bulloch και Sequira εξέτασαν τη βιβλιογραφία για την παθολογία σχετικά με τους όγκους των επινεφριδίων το 1905, συγκεντρώνοντας 12 περιπτώσεις . Αυτοί οι συγγραφείς συμπεριέλαβαν ιδιαίτερα πρώιμες περιπτώσεις πιθανής CAH, σημειώνοντας ξεκάθαρα ότι τα επινεφρίδια θα μπορούσαν να επηρεάσουν βαθιά τον σεξουαλικό φαινότυπο. Έτσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, ήταν προφανές ότι τα επινεφρίδια, πιθανώς μέσω κάποιας μορφής υπερκινητικότητας, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μάζα του σώματος, την ανάπτυξη και την αρρενοποίηση, αλλά το πώς συνέβαινε αυτό ήταν ασαφές.
Ο ρόλος της επινεφριδιακής ανεπάρκειας μελετήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 18ου αιώνα. Οι πρώτες αναφορές ότι τα επινεφρίδια ήταν σημαντικά προήλθαν από τον Thomas Addison. Περιγράφοντας την πιθανή κακοήθη αναιμία, σημείωσε ότι 3 νεκροί ασθενείς «είχαν μια νοσηρή κατάσταση των υπερνεφρικών καψουλών». Ένα είχε κακοήθεια, ένα ατροφία και ένα πιθανή φυματίωση. Ακολούθησε αυτό με μια πιο λεπτομερή περιγραφή 11 ασθενών, εκ των οποίων οι 6 είχαν φυματίωση των επινεφριδίων. κάποιοι άλλοι μπορεί να είχαν αυτοάνοση επινεφρίτιδα . Η κλινική περιγραφή της επινεφριδιακής ανεπάρκειας παραμένει σαφής και ξεκάθαρη σήμερα: «Ο αποχρωματισμός διαπερνά ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος, αλλά συνήθως εκδηλώνεται πιο έντονα στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα άνω άκρα, το πέος, το όσχεο και τις κάμψεις των μασχαλίων και γύρω από τον αφαλό. . . Τα κύρια και χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νοσηρής κατάστασης. . . είναι, αναιμία, γενική ατονία και αδυναμία, αξιοσημείωτη αδυναμία της δράσης της καρδιάς, ευερεθιστότητα του στομάχου και μια ιδιόμορφη αλλαγή του χρώματος στο δέρμα, που συμβαίνει σε σχέση με μια νοσηρή κατάσταση των υπερνεφρικών καψουλών».
Έχοντας επίγνωση του έργου του Addison, το 1856 ο Charles-Edouard Brown-Sequard (1817-1894) έγραψε 2 εργασίες που έδειχναν ότι η επινεφριδεκτομή προκάλεσε θάνατο (σε σκύλους), συμπεραίνοντας ότι αυτό οφειλόταν σε έλλειψη επινεφριδιακής έκκρισης (31). Ο Brown-Sequard έγραψε 3 πρόσθετες εργασίες που περιγράφουν τις θανατηφόρες συνέπειες της επινεφριδεκτομής το 1857 και το 1858 . Μόλις το 1908 ο ιατρικός κόσμος συμφώνησε γενικά ότι τα επινεφρίδια ήταν απαραίτητα για τη ζωή . Το 1889 ο Brown-Sequard ανέφερε «ανανεωμένη σεξουαλική ικανότητα» αφού έκανε ένεση στον εαυτό του με εκχυλίσματα όρχεων. Η «οργανοθεραπεία» του Brown-Sequard ενέπνευσε άλλες ερευνητικές εργασίες. Το 1891 ο George Murray έκανε ένεση εκχυλίσματος θυρεοειδούς προβάτου σε μια γυναίκα με μυξοίδημα και ο υποθυρεοειδισμός αντιμετωπίστηκε επιτυχώς με αποξηραμένο θυρεοειδή από το στόμα στη δεκαετία του 1960. Πολλοί ερευνητές εργάστηκαν για την απομόνωση στεροειδών φύλου. Για παράδειγμα, ο TF Gallagher και ο Fred Conrad Koch (για τον οποίο ονομάστηκε το πιο διάσημο βραβείο Laureate της Endocrine Society) ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τα ανδρογόνα και στην απομόνωση «της ορμόνης των όρχεων» .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου